Δελτίο Τύπου: Ο Lionder κυκλοφορεί τον 2ο hip hop δίσκο του “EGO”

 

Ο Indie καλλιτέχνης Lionder κυκλοφορεί τον 2ο hip hop δίσκο του “EGO

 



 

Ακούστε το εδώ // Δείτε τα βίντεο κλιπ εδώ

 

Ο Lionder είναι ένας νέος ποπ καλλιτέχνης που τραγουδάει, γράφει, και δημιουργεί μουσική. Έχει καταγωγή από την Κρήτη και τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα. Η μουσική για εκείνον είναι ένα πολύχρωμο ταξίδι και έτσι δεν θα μπορούσε να επιλέξει ποτέ μόνο ένα χρώμα. Παρόλα αυτά, προς το παρόν έχει αφοσιωθεί στην ποπ και την ραπ μουσική.

 

Πριν λίγο καιρό, κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τον Antibas, έναν επίσης νέο μουσικό παραγωγό από την Κρήτη, τον δεύτερο ανεξάρτητό δίσκο του με τίτλο EGO. Περιλαμβάνει 8 κομμάτια, εκ των οποίων τα 2 είναι synthwave. Το βασικό είδος του άλμπουμ είναι μία μίξη ποπ, ραπ και ηλεκτρονικής μουσικής.

 

Το EGO είναι ένα project που έχει ως σκοπό την ανακάλυψη και την αποκάλυψη του πραγματικού μας εαυτού, εκείνου που μπαίνει μπροστά στο φως και σου επιτρέπει να λάμψεις δίχως δισταγμούς. Το Εγώ σαν τέρας που γεννιέται μαζί με εσένα, είτε μπορείς να το δαμάσεις και να το αφήσεις κρυφό, είτε να του δώσεις εξουσία και να το αφήσεις να σε κατασπαράξει. Όλες οι μεριές του Εγώ φαίνονται σε όλους τους τομείς της ζωής. Το Εγώ κινεί τα χέρια σου, ορίζει τις σκέψεις σου, γίνεται εσύ. Και πριν το καταλάβεις, πίσω από κάθε τι κακό, αλλά και καλό, κρύβεται η ανάγκη σου να φανείς -εσύ ή το Εγώ; Το ερώτημα που μένει στο τέλος είναι: Πεθαίνει ποτέ το Εγώ;

 

Σε στίχους του Lionder, τα κομμάτια αποσαφηνίζουν μία μία τις μεριές της ζωής που φαίνεται το Εγώ μας. Όταν παίρνουμε δύναμη για να κυνηγήσουμε τους στόχους μας, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους εχθρούς μας, αλλά ακόμα κι όταν παλεύουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς δεν θα μπορούσε να λείπει και η πολιτική σκοπιά από την δουλειά του τραγουδιστή. Ο Antibas από την άλλη κατάφερε να ενσαρκώσει μέσα στην μουσική του τις έννοιες και τις ιδέες που μας κάνουν να νιώθουμε τεράστιους, έτοιμους να πάμε κόντρα στα πάντα, αλλά κι εκείνες τις πιο εσωτερικές που φτάνουν την απαρχή του Εγώ, ειδικότερα με τα κομμάτια του πρόλογου και του επίλογου.

 

Ο Lionder είναι ένας νέος ποπ καλλιτέχνης που τραγουδάει, γράφει, και φτιάχνει μουσική. Τα είδη που ακολουθεί κυρίως είναι ποπ, rap/hip hop, ροκ, τζαζ και η έντεχνη μουσική. Κυκλοφόρησε τον πρώτο του ανεξάρτητο δίσκο «Find My Truth» το 2019, στο οποίο εξερεύνησε τις συνεχείς αλλαγές στην ζωή του όταν μετακόμισε από την Κρήτη στην Αθήνα, σαν νέος ενήλικας μακριά από το οικογενειακό του σπίτι, και αυτή την χρονιά επέστρεψε με ένα project που εξερευνάει κάθε προσωπείο του Εγώ, της σημαντικότητας του εαυτού μας, και το τέρας μέσα μας που τρέφεται από την δημοσιότητα, με το οποίο είτε συμφιλιωνόμαστε, είτε αποφεύγουμε. Το 2015 έγραψε ένα τραγούδι για την ειρήνη για το οποίο είχε την ευκαιρία να μιλήσει στο The 2night Show με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, και το 2016 έγραψε ένα τραγούδι για το bullying για το οποίο προσκλήθηκε σε εκπομπές της Κρητικής τηλεόρασης. Μίλησε στο SBS Greek Australian Radio για το τραγούδι του «Today is the day», ένα τραγούδι για τον πόλεμο, την ειρήνη, την κλιματική αλλαγή, τον ρατσισμό, και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κινητήριος δύναμη για εκείνον είναι να κάνει τον κόσμο ένα πιο ασφαλές περιβάλλον μέσα από την μουσική του όπου όλοι θα μπορούμε να ανήκουμε και να συνδεόμαστε, και αυτές είναι βασικές θεματικές της καλλιτεχνικής δημιουργίας του. Ο Antibas είναι ένας μουσικός παραγωγός από την Κρήτη, και μερικά από τα είδη μουσικής που δημιουργεί είναι η ηλεκτρονική, hip hop, trap, synthwave, dubstep, κ.α. Διατηρεί ένα κανάλι στο YouTube όπου ανεβάζει τις καλλιτεχνικές του δημιουργίες, και έχει σχεδόν ένα εκατομμύριο προβολές. Όταν δύο indie καλλιτέχνες ενώνονται, μπορούν να δημιουργήσουν αληθινή και αφιλτράριστη μαγεία.

 

Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Εγώ.

 

Το EGO κυκλοφορεί σε όλες τις digital πλατφόρμες. Ακούστε τα κομμάτια σε μέρη όπως το Spotify και το Apple Music και κάντε subscribe στο κανάλι του YouTube για να δείτε τα βίντεο κλιπ.

 

Ακούστε το εδώ // Δείτε τα βίντεο κλιπ εδώ

 

Παρακαλώ επικοινωνήστε στο liondermusic@gmail.com για συνεντεύξεις και περισσότερες πληροφορίες.


Lionder:
YouTube // Facebook // Instagram // Bandcamp // Soundcloud // Twitter // Website

 

Antibas:
YouTube // Facebook // Blog Page // Soundcloud // Newgrounds






Comments

Follow me on Instagram!

Popular Posts